Till startsidan

Funktioner

Konto och kommunbehörighet

Vem som helst kan använda och testa eBlomlådan men för att spara en utvärdering behöver du ett konto. För att skapa ett konto använd funktionen “skapa konto” längst uppe i det högra hörnet (här kan du sedan hantera ditt konto). För att spara en utvärdering som tillhörande en kommun och publicera behöver du en kommunbehörighet. För att få kommunbehörighet måste du vara anställd av kommunen eller ha beviljats behörighet av lämplig chef. Vid beviljad kommunbehörighet notifieras kommunchef och andra personer med kommunbehörighet i kommunen via mail. En kommun kan ha obegränsat med kommunbehöriga. Du kan begära kommunbehörighet med hjälp av funktionen under mina utvärderingar.

Har du frågor kring kommunbehörighet? Skicka frågan via formuläret som finns under "Synpunkter & Frågor" (menyval till höger).

Spara och publicera 

Glöm inte att löpande spara din utvärdering. Du gör detta genom att använda diskett-symbolen uppe i högra hörnet av utvärderingen. Som kommunbehörig får du då frågan om du vill spara utvärderingen privat eller tillhörande din kommun, samt om du vill publicera utvärderingen. När du sparar en utvärdering som tillhörande din kommun kan andra som är kommunbehöriga se utvärderingen och du kan då även publicera utvärderingen. Du kan även publicerar din utvärdering genom att använda symbolen  under mina utvärderingar. Det går bara att publicera värderingar som är helt ifyllda, så har du missat att svara på en indikator eller två kan du inte publicera.

Dela utvärdering 

För att svara på eBlomlådan kan flera personer inom organisationen behöva involveras. Du som kommunansvarig kan välja vilka personer som du vill del utvärderingen med samt om personerna ska kunna fylla i eller endast se utvärderingen. Du delar utvärderingen genom dela symbolen i det högra hörnet av utvärderingen. Notera att alla som ska arbeta i eBlomlådan behöver skapa ett konto.

Excel 

Du kan när som helst ladda ner din utvärderingen i Excelformat genom att trycka på excel-symbolen i det högra hörnet av utvärderingen. Formatet har uppdaterats till version 3 för att ge bättre överblick och sorteringsmöjligheter. Du kan även hämta hem en excel över den nationella sammanställningen under sammanställning. Som kommunansvarig kan du se och ladda hem kommunens utvärderingar gjorda i tidigare versioner i excel under mina utvärderingar.

 

Hantera dina utvärderingar

Under mina utvärderingar kan du hantera din utvärderingar. Du kan här:  Skapa en ny utvärdering,  Ändra utvärderingen,  Ta bort utvärderingen,  Exportera svaren för utvärderingar till excel. Behöriga användare kan även:  Publicera utvärderingen till sammanställningen,  Ta bort utvärderingen från sammanställningen och  Jämföra utvärderingen med sammanställningen.

 

 

Sveriges Kommuner och Regioner
Sveriges Kommuner och Regioner
Besöksadress: Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm
Telefon växel: 08-452 70 00
Om kakor
Om webbplatsen

En webbplats från Sveriges Kommuner och Regioner